Situasjonen på Nakling var så morro at det (nesten) måtte sensureres!

Tidenes Tømmerfestival. Igjen!

Årets versjon av kompisfesten tømmerfestival ble som de fem forrige år, tidenes fest. Hvordan er det mulig at det som startet som et lite kompisvorspiel, har vokst seg så stor, og opplever ubetinget suksess år etter år?
Publisert 17.8.2007 av Ole-Marius
- Det er klart at ettersom evolusjonen har finslipt kaakenfamiliens medlemmer til det bedre over årene, så blir dette en faktor som spiller positivt inn på det endelige resultatet.

Det sier seniorforsker ved kaakforsk-instituttet, Bårdis McLårdis, om hvorfor tømmerfestivalen bare blir bedre og bedre.
- Noe mer presist svar enn det er det vanskelig for oss vitenskapsmenn å gi .

Han forteller at de muntlige meningsmålingene, som er gjort i etterkant av lørdagens arrangementet, utelukkende har vært positive.
- Folk opplever det som trist at det nå er et helt år til neste gang. Enkelte har også gått inn i en depressiv sinnstilstand, forteller McLårdis.

Musikalsk nykommer
Ifølge arrangørsjef Stein, var det et sted midt i mellom 48 og 50 deltakere på årets Tømmerfestival. Disse var vitne til høy flaskeføring, og nytt av året: Livemusikk med høy rai-rai faktor. Det hele toppet seg da trubadurene Arne Alkohol og Tore Tresprit for andre gang dro ivei intro-riffet på Åges legendariske "Levva Livet".

- Jeg måtte tørke bort en tåre i øyekroken. Det sa Tor Terpentin etter at han og Arne Alkohol fikk hele gjengen med på allsang under den nyskrevne tømmerfestivalsangen. Han uttaler videre at dette nå har inspirert bandet til å gå i studio, for å finpusse låta til neste års arrangement.

- Jeg legger meg helt flat. Selvfølgelig skal jeg ikke glemme teksten på denne sangen. Det snøvlet Arne Alkohol i en kommentar til Kaakenmagasinet på lørdagskvelden.

Marked for større arrangement
- Ser man på markedet for et slikt arrangement i Ytre Namdal, er dette langt fra mettet. Har det vært opp til meg så kunne vi fort ha presset inn mange flere enn de vi hadde i år. For det er det tydeligvis marked for. Det sier markedsdirektør i kaakenkonsernet, Olaf Laugen.

Festivalsjef og nettredaktør Asle, forteller at konsernledelsen er kjent med markedsdirektørens vurderinger, men at det per i dag ikke er aktuelt med noen ekspandering.
- Jeg tror vi har funnet standarden nå, sier han.
- Vi er veldig fornøyd med årets klientell. Alle festivaldeltakerene gjorde sitt for at dette ble det beste arrangementet gjennom tidene. Noe vi vil takke dem for.Ros fra Sturla Fjær
- Dette er den beste gjengen jeg har kjørt på under årets kolvereid-dager, sa en av Sturla Fjærs menn under transporten til årets asfaltball. Sjåføren, som ønsker å være anonym, fortalte at han de siste dagene hadde kjørt på overberusede viknaværinger og at kaakenfamilien var en drøm til sammenligning. Dette fikk han sagt, mens en innleid guide informerte om at det gjenstod tre og et halvt minutt før ankomst Kolvereid.

Pris til Lårdis, Aud og Fleske
- Jeg kan ikke tro at det er sant, sa Lårdis McBårdis umiddelbart etter at det ble klart at han er årets kaakenmann.
- Hvordan føler du deg nå?
- Full!

Årets kaakenkvinne gikk til Aud for en imponerende fremgang som skuespiller det siste året. En begrunnelse hun var ukjent med under prisutdelingen.

Og når det gjelder den prestisjetunge prisen: "Årets egentlige Kolverikk", gikk denne til Nærøy kommunes egen Fleske. Han har oppnådd nærmest heltestatus etter sin profilering av årets eldretreff.
Han mottar for øvrig prisen for andre år på rad.


PS: Amerikaneren som var på besøk fikk også sin ilddåp i trøndersk høykultur:Eldre kommentarer

le`marques

2007.08.19
300 hurra ferr årets tømmerfestival. D va så siiiiiiinsykt bra. TIDENES FEST!

Magoosj

2007.08.19
300 hurra!
Jævla bra fæst! Sjer fram mot neste år!

Olaf

2007.11.27
faan, eg vil på tømmerfestival no.

Video fra Kurant Urbant!

Brækkabakkan opp 2014

Feet-Punk med musikkvideo

Cazadores vant Ribbecupen 2013

Opplev Salsbruket fra lufta

Videoblikk fra årets daga

Brækkabakkan opp 2013

Dagarapport 2013: Oppsummering