106 av norges kommuner slukket lysene for miljøet lørdagskveld. På Kolvereid stod gatelysene på. Illustrasjonsbilde av Joaaso med CC-lisens

Nærøy fulgte ikke med i miljøtimen

En time lørdag kveld slukket 175 norske bedrifter, 62 nasjonale organisasjoner og 106 kommuner med over tre millioner innbyggere lysene for miljøets skyld. Nærøy Kommune var ikke en av disse kommunene.
Publisert 29.3.2009 av Ole-Marius
For mens stearinlysene lyste opp stuen og skapte det som kan minne om god gammeldags julestemning hjemme hos mor på Kolvereid, lyste fortsatt gatelysene langs veien.

Om kommunens ledere ikke ofret miljøet mange tanker denne timen, kunne de allikevel ha utnyttet timen av økonomiske årsaker. Å slukke lysene hadde nok medført noen ekstra kroner i kommunekassa.

For ikke å sette kommunen som eneste synder i miljøets globale time må det legges til at også i alle hus innenfor synsfeltet lyste lysene som om ingen verdensomfattende miljøkampanje nettopp hadde trådt i kraft.

Det er første gang Norge deltar i aksjonen som startet opp i australske Sydney i 2007, og i 2009 deltok 88 land verden over. Formålet med aksjonen er å appelere til verdens ledere om å føre en mere miljøbevisst politikk. Miljøvernminister Erik Solheim er en av lederene som tidligere har uttalt stor tro på aksjonens signaleffekt.

Imidlertid, om Obama, Jintao, Putin og deres verdenslederkolleger av en eller annen grunn hadde tatt en tur innom Kolvereid denne lørdagskvelden mellom klokken 20.30 og 21.30 denne hadde de nok forlatt "byen" igjen relativt upåvirket etterpå.Eldre kommentarer

Georgios

2009.03.29
Vart mørt her i Brønnøysund

Gregg

2009.03.30
Lyse merka itj nå forskjell på strømmåleran her i Stavanger, mn på puben vi satt på vart d mørkt

Video fra Kurant Urbant!

Brækkabakkan opp 2014

Feet-Punk med musikkvideo

Cazadores vant Ribbecupen 2013

Opplev Salsbruket fra lufta

Videoblikk fra årets daga

Brækkabakkan opp 2013

Dagarapport 2013: Oppsummering