Folkehøgskole, et år du vil huske

Er du usikker på hva du skal gjøre før du begynner å studere? Folkehøgskole kan være et alternativ.
Publisert 18.1.2011 av Jon
Siden august har jeg arbeidet på Voss folkehøgskole, og begynner å forstå hvorfor dette for mange er et år som huskes resten av livet. Når man er en del av et miljø ved en folkehøgskole kan man kjenne på stemningen og dynamikken som skapes der. Opplevelsen av å være elev ved Voss forsterkes også med at bygda er pulserende og frisk av natur.

Det er mange gode grunner for å ta et år på folkehøgskole, her er noen av dem:

Gjør det du vil
På folkehøgskole kan du velge et fag du virkelig har lyst til å drive med. Enten du drømmer om å drive med musikk, fotografi, idrett, friluftsliv eller noe helt annet.

Bli deg selv
De aller fleste som går på folkehøgskole finner ut mer om seg selv. Hva vil du med livet? Hva skal du bli? Hva slags talenter og interesser har du?

Flytt hjemmefra
Mange som gå på folkehøgskole, bor alene for første gang. Å bo på internat borte fra foreldrene er en fin tilvenning til å bo alene. Her må du passe på deg selv, men du trenger ikke kjøpte egen mat eller sørge for å legge av penger til strømregningen. Å bo på internat opplever mange som noe av det beste ved å gå på folkehøgskole.

Reis bort sammen
Mange folkehøgskoler tar deg med på utenlands studiereiser. For å finne ut av verden, må man oppsøke den.

Få en god start
Å gå på folkehøgskole er den beste starten på fremtiden. Enten du vil bli lege, lærer, maler eller musiker, så gir året deg en bedre oversikt over hva du skal gjøre videre.

Få veiledning
På folkehøgskole får du ikke karakter. Du får veiledning. Det tror jeg tror det er en bedre måte å lære på. Du får frihet til å tørre å feile, og en personlig veiledning på det du gjør.

Møt andre
Å få nye venner er en viktig del av året på folkehøgskole. Mange av dem du treffer er interessert i det s amme som deg, mens noen er interessert i noe helt annet. Sjansen for at du får nye venner du har kontakt med livet ut, er uansett veldig stor.

Invester i deg selv
Et år på folkehøgskole er en god investering for fremtiden. Du får bedre sosial kompetanse og kan fordype deg i fag du virkelig er opptatt av.

Hvis dette er noe som for deg høres interessant ut, så anbefaler jeg deg å sjekke ut hvilke muligheter du har. Nettstedet folkehogskole.no er en fin plass å starte sitt søk. Mange folkehøgskoler har også sitt eget nettsted, dette er også tilfellet på Voss folkehøgskole, sjekk ut voss.fhs.no/ for å se hva vi driver med.Eldre kommentarer

Gregg

18.01.2011
eiller Forsvaret.no ;)

Video fra Kurant Urbant!

Brækkabakkan opp 2014

Feet-Punk med musikkvideo

Cazadores vant Ribbecupen 2013

Opplev Salsbruket fra lufta

Videoblikk fra årets daga

Brækkabakkan opp 2013

Dagarapport 2013: Oppsummering